Jdi na obsah Jdi na menu

Obě holky jsou už v nových domovech

26. 10. 2013

Nebudu se vracet až do doby, kdy jsem si pořídila Hanynku, i když to bylo velmi emotivní a pro mě zásadní…. děkuji Ti Evi za Hanynku !!!

Tátu štěňátek – Matea – jsem poprvé spatřila v lednu 2012 ve Slovinsku na výstavě v Ljubljaně. Upoutal mě svou krásně medově zlatou barvou srsti a temperamentem. A když jsem zjistila, že je to Asterix de RIA VELA – potomek Dustyho (Ritzilyn Rick O´Shay), bylo víceméně rozhodnuto.
Na krytí jsme s Hanynkou vyrazily v neděli 31.3., den poté, co napadlo asi 40 cm těžkého mokrého sněhu, a v rádiu hlásili všude uzávěry, nebo v lepším případě zácpy.
 
Cesta vypadala asi takto:
cesta-tam_2013-03-31-1158.jpg
 
... naštěstí to bylo takové jen prvních asi 100 km :-)
 
Samotné krytí ještě tentýž den proběhlo skvěle, obě holky – Verena i Kathy – jsou velké profesionálky a my mohli druhý den (po překrytí) jet domů.
 
Na DEN DĚTÍ – v sobotu 1.6. – se po ránu narodila štěňátka. Něco zázračného! Hanynka to zvládla na výbornou a byly to nádherné dva měsíce „mateřské“ dovolené.
Ty uběhly jako voda a hafíci museli do nových domovů – vždyť přece proto se narodili – aby přinesli štěstí a radost!
 
Tady bych chtěla SRDEČNĚ poděkovat Bětce Vrublové a Janě Wszolkové za pomoc při focení portrétků štěňátek. Bez nich by to nemělo ten lesk! A hlavně – užily jsme si parádní dámskou jízdu (ne jen jednu :-) !!!
 
Zkrátka VRH C jsem si hodně užila...
 
Jsou to temperamentní a zároveň velmi milá a mazlivá štěňata, a já přeji všem jejich páníčkům, aby si život s nimi užívali hodně dlouho a radostně … moc se těším na další spolupráci s vámi: Míšo, Hanko, Stáňo, Lukáši, paní Lído, Libore a Dušane !!!
 
 
Lenka Kahánková
Chovatelská stanice Z BESKYDSKÉHO KOPEČKA
 
smecka_006.jpg

zleva - Gina, Cedra, Cyrus, Honey, Cecilka a Jerry - stále v pohybu :-)